Go back

Linia de cale ferată Curtici - Simeria, Lot 3 Gurasada - Simeria

Căi ferate

România

Lucrări în desfășurare
Curtici-Simmeria_Railway

Lotul 3 Gurasada-Simeria al liniei de cale ferată Curtici-Simeria, este o parte importantă a modernizării și reînnoirii generale a infrastructurii feroviare în curs de desfășurare în România. Făcând parte din Coridorul IV paneuropean, linia va contribui la transformarea mobilității feroviare a țării, făcând-o mai competitivă în comparație cu transportul rutier și promovând mobilitatea sustenabilă.

Atribuit de CFR și realizat de Webuild, în consorțiu, proiectul presupune modernizarea și dublarea liniei existente, construită în urmă cu aproximativ 150 de ani, cu scopul de a crește siguranța și viteza de tranzit pentru pasageri și mărfuri și de a o aduce la standardele europene. 

Principala complexitate a proiectului constă în necesitatea de a efectua lucrările fără a întrerupe linia existentă, care este în prezent în funcțiune. Tronsonul afectat de lucrări se întinde pe o lungime de aproximativ 41 de kilometri, include și modernizarea a patru gări, inclusiv a gării istorice Simeria, care este considerată un adevărat tezaur arhitectural pentru regiune. La cele menționate anterior se adaugă construcția a 3 poduri metalice peste râul Mureș cu o deschidere centrală de maxim 110 metri, 4 pasaje rutiere supraterane, 3 pasaje subterane și 14 poduri secundare, pentru a căror construcție se estimează că se vor folosi în total 145.000 de metri cubi de beton și puțin peste 8.000 de tone de fier.

Proiectul nu este doar o lucrare de inginerie, ci și un catalizator pentru sustenabilitate și dezvoltare economică. Reducerea preconizată a emisiilor de CO2, durata mai scurtă a călătoriilor și confortul sporit al călătorilor vor permite un trafic fluent de mărfuri și persoane pe ruta Dresda - Istanbul, via Nürnberg, Praga, Viena, Budapesta, București, Constanța, Sofia și Salonic.

+ + +

de cale ferată 

+ + +

gări de realizat

+ + +

poduri metalice

+ + +

poduri secundare

Curtici-Simmeria Railway Lot 3

1 / 0

Linia de cale ferată Curtici - Simeria, Lot 3 Gurasada - Simeria

Information material - Bridge project over the Strait of Messina
(*) Required information