Go back

Autostrăzii Sibiu-Pitești, Secțiunea 5 Curtea De Argeș-Pitești

Autostrăzi

România

Lucrări în desfășurare
Sibiu-Pitesti Motorway Section 5

Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu - Pitești cuprinde tronsonul noii autostrăzi A1 de la Curtea de Argeș la Pitești, în centrul României. Traseul trece prin Băiculești, Merișani, Budeasa și Bascov, oferind o importantă oportunitate de dezvoltare economică pentru teritoriile traversate.

Autostrada Sibiu-Pitești reprezintă în prezent cea mai importantă investiție din România în sectorul drumurilor și autostrăzilor. Această autostradă va fi prima care va traversa Carpații și va contribui la transformarea rețelei de autostrăzi din țară, cu scopul de a reduce volumul de trafic între cele două orașe, Sibiu și Pitești, pe DN7, în prezent cea mai importantă legătură din regiune, unde o mare parte din congestia traficului este cauzată de tranzitul camioanelor și al vehiculelor de transport greu. Așadar, vor rezulta fluxuri de trafic mai sigure pentru vehicule și beneficii inclusiv în ce privește reducerea emisiilor de CO2.

Autostrada Sibiu - Pitești este împărțită în 5 secțiuni, dintre care secțiunea 5 este ultima în direcția Pitești (de la Km 92+600 la Km 122+950). Proiectul face parte din Coridoarele europene ale Rețelei TEN-T și va oferi o legătură unică plecând de la Marea Neagră spre nordul Europei. Lotul 5 prevede interconectarea cu DN7C și cu autostrada A1 București - Pitești existentă, ceea ce va permite o conexiune continuă până la capitala București. 

Proiectul secțiunii 5 presupune proiectarea și construirea a puțin peste 30 de kilometri de autostradă cu patru benzi, câte două pe fiecare sens de circulație și o bandă de urgență. Se preconizează utilizarea a 500.000 de metri cubi de beton, 37.000 de tone de oțel pentru beton și 20.000 de tone de oțelărie. 

Traseul include 21 de poduri și 6 kilometri de viaducte care traversează râul Argeș, precum și lucrări conexe, cum ar fi trei intersecții complexe de autostradă (Curtea de Argeș, Băiculești, Bascov) și două centre de întreținere și control al traficului (Curtea de Argeș și Bascov). Contractul include și dezvoltarea de drumuri laterale și locale, sisteme de iluminat și de monitorizare a traficului.

+ + +

de autostradă

+ + +

poduri

+ + +

de viaducte

Sibiu-Pitesti Motorway Section 5

1 / 0

Autostrăzii Sibiu-Pitești, Secțiunea 5 Curtea De Argeș-Pitești

Information material - Bridge project over the Strait of Messina
(*) Required information