Go back

Aeroportul Internațional Henri Coandă din București

Aeroporturi

România

Lucrări finalizate
Henri Coandă International Airport

Aeroportul Internațional Henri Coandă, cunoscut și sub numele de Aeroportul București - Otopeni, este în prezent cel mai mare aeroport din România. 

Proiectul de modernizare, realizat în asociere cu Webuild Group, este un exemplu semnificativ al experienței considerabile a grupului în sectorul aeroportuar.  

Lucrările au fost realizate în mai multe etape distincte începând cu anii 1990. În general, proiectul a dus la extinderea capacității de transport a structurii la 10 milioane de pasageri pe an.  

În special, Webuild Group a fost responsabil pentru construcția noului terminal de sosiri, a unor căi de rulare și a unei parcări cu mai multe etaje, a clădirii de legătură între terminalul de plecări și cel de sosiri, pentru extinderea terminalului de plecări și pentru renovarea zonei tehnice, (fazele 1, 2 și 2a), urmate de extinderea și modernizarea terminalului de sosiri și a terminalului de plecări pentru pasageri, de reorganizarea fluxurilor de pasageri, de modernizarea clădirii prezidențiale și de construirea unei parcări la sol pentru autoturisme (faza 3).  

+ + +

milioane de pasageri/an capacitate de transport

+ + +

mp de suprafață totală

+ + +

porți noi

+ + +

de locuri de parcare auto, dintre care 500 în zona de sosiri și 900 în zona de plecări

Henri Coandă International Airport

1 / 0

Aeroportul Internațional Henri Coandă din București

Information material - Bridge project over the Strait of Messina
(*) Required information