Go back

INOVARE WEBUILD

Inovație

Angajamentul nostru pentru Inovare, Cercetare și Dezvoltare

Inovarea este cheia pentru a face față provocărilor globale într-un mod sustenabil

Inovarea este unul dintre pilonii strategici ai Webuild pentru creșterea sustenabilă a Grupului. Investim în inovare, cercetare și dezvoltare atât la nivelul proiectelor individuale, cât și la nivel corporativ, cu obiectivul de a lăsa o amprentă sustenabilă.

Dorim să inovăm standardele domeniului pentru a fi competitivi în proiectarea și construirea de infrastructuri complexe și în oferirea de servicii cu valoare adăugată ridicată pentru teritoriile și comunitățile alături de care lucrăm, răspunzând provocărilor globale de mediu. Dezvoltăm inovații tehnologice, contractuale și manageriale pentru a contribui la depășirea provocărilor tehnice ale proiectelor la care lucrăm și pentru a face procesele și activitățile de bază ale Grupului mai eficiente și avangardiste

În 2022, Webuild a proiectat primul centru de inovare din Italia, destinat cercetării și dezvoltării de soluții complexe și inovatoare bazate pe tehnologii „disruptive” și de ultimă oră, cu obiectivul principal de a îmbunătăți eficiența, sustenabilitatea și securitatea.

Webuild investește în inovare deschisă, promovându-și strategia de inovare prin parteneriate și interacțiune continuă cu actorii cheie din „lumea inovării”, cum ar fi start-up-uri, universități și cele mai inovatoare companii. 

Cifrele angajamentului nostru față de inovare

Contribuția inovării la durabilitatea lucrărilor noastre

+ + +

milioane investiții în inovare 2017-2022 

+ + +

Soluții inovatoare dezvoltate (cumulat 2017-2022)

+ + +

Număr mediu anual de angajați implicați în activități de inovare și cercetare-dezvoltare

Tehnici de construcție: soluții inovatoare pentru proiecte unice

Webuild creează lucrări sustenabile nu doar datorită impactului pe care îl vor avea asupra comunității, ci și datorită manierei în care sunt construite. Fiecare șantier Webuild este un laborator de inovație și de cercetare avansată și continuă în procese, produse și materiale.

În cadrul proiectării, planificării și dezvoltării proiectelor care urmează să fie realizate și a tehnicilor de construcție, ne exprimăm la maximum potențialul inovator, împreună cu cercetarea experimentală privind eficiența materialelor și performanța energetică, cu obiectivul de a optimiza procesele de construcție și a îmbunătăți în mod constant eficiența operațională și durabilitatea lucrărilor noastre. 

Webuild aplică principiile Lean Construction pentru a-și reorganiza procesele, cu un accent continuu pe planificare și monitorizare, cu scopul de a îmbunătăți calitatea performanței sale. 

Angajamentul nostru față de inovație tehnologică se naște din parteneriatele cu universul cercetării și se aplică în șantierele de amploare la nivel mondial, unde am lucrat și continuăm să lucrăm la procese și produse inovatoare „best in class”

Inovare în practică: bune practici în proiectele noastre

Lucrări majore în care experimentarea tehnologică pune în centru economia circulară, mediul și oamenii.

Canalul Panama
Podul San Giorgio din Genova
Fabrica de restabilirea mediului Riachuelo
Terzo Valico dei Giovi - Nodul Genova
Tunel hidraulic de preluare pentru Lake Mead
1 / 0
Inovare în domeniul sănătății și siguranței

Inovare în domeniul sănătății și siguranței

Webuild proiectează șantierul cu gândul la sustenabilitate, cu atenție la sănătatea și siguranța persoanelor implicate. Încă din faza de proiectare a proiectelor noastre aplicăm noi tehnologii, modele de lucru moderne și echipamente de ultimă generație pentru a asigura siguranța și securitatea la locul de muncă.

Experimentăm soluții și sisteme integrate Smart Safety prin utilizarea de sisteme de senzori pentru interacțiunea om-mașină, interacțiunea om-sarcini suspendate și delimitarea zonelor cu cel mai mare risc. 

Investim în instruirea și sensibilizarea personalului în domeniul sănătății și siguranței pentru a transmite o percepție și cunoaștere mai bună a riscurilor prin inițiative instruire programată și la locul de muncă.

Digitalizarea pentru lucrări sustenabile la scară largă

Digitalizarea pentru lucrări sustenabile la scară largă

Într-un scenariu de continuă evoluție tehnologică, suntem angajați în activități de inovare, cercetare și dezvoltare pentru a identifica, dezvolta și adopta tehnologii digitale, pentru a crește eficiența managementului proceselor, a dobândi și valorifica noi cunoștințe, a monitoriza și îmbunătăți calitatea performanțelor noastre.

Procesele de digitalizare sunt componențe cheie ale strategiei de inovare a Grupului. Dezvoltăm instrumente inovatoare care utilizează Inteligența Artificială (AI) și Internetul Lucrurilor (IoT) pentru a facilita procesarea datelor mari, făcând astfel ca rezultatele sintetice și detaliate să fie disponibile în timp real în cadrul organizației. 

Inovație | RO

Information material - Bridge project over the Strait of Messina
(*) Required information